Noslēgusies Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta vizīte Pakistānā

29-03-2016

Š.g. 21.-25. martā Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis un Starptautiskā Viroterapijas centra darba grupa apmeklēja Pakistānu. Latvijas delegācijas un Pakistānas Zinātņu akadēmijas prezidenta Prof.Dr. Anvara Nasima (Anwar Nassim) tikšanās laikā tika parakstīts memorands par sadarbību starp abām valstīm. Delegācija pieredzes apmaiņas nolūkos apmeklēja arī Shaukat Khanum slimnīcu un pētniecības centru (Shaukat Khanum Memorial Cancer Hospital and Research Centre) Lahorā, kas ir lielākais vēža pacientu centrs Pakistānā.

Tikšanās laikā ar Pakistānas Augstākās izglītības komitejas vadītāju Prof. Dr. Muhtaru Ahmedunu (Mukhtar Ahmedun) un citiem zinātnes un izglītības pārstāvjiem tika pārrunāta abu valstu sadarbība vairākās zinātnes jomās - lauksaimniecībā, izglītībā un vēža viroterapijā. Pakistānas pārstāvji izrādīja interesi par savas valsts onkologu apmācību viroterapijā.

Viroterapija ir moderna un saudzīga ārstēšanas metode, kas efektīvi cīnās pret vēzi, tā ārstēšanā izmantojot īpašu onkolītisku vīrusu, kurš spēj atrast un iznīcināt ļaundabīgā audzēja šūnas. Viroterapija ir droša vēža ārstēšanas metode, kas uzlabo pacientu dzīvildzi un dzīves kvalitāti. Pasaulē pirmais klīniskajā praksē ieviestais onkolītiskais vīruss ir RIGVIR® jeb Rīgas vīruss, kuru 20.gadsimta sešdesmitajos gados atklāja profesore Aina Muceniece.

Papildu informācija šeit .


Starptautiskais Viroterapijas centrs
Rīga, Teātra iela 9, LV-1050, Latvija
Tel.: +371 67229599
Mob.tel.: + 371 27022303
E-pasts:
Skype: virotherapy
www.virotherapy.eu


Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Powered by Elxis - Open Source CMS