Krievijas zinātniski pētnieciskie institūti piedāvā izmantot iekārtas un infrastruktūru

14-06-2016

Šodien, 14. jūnijā Latvijas Zinātņu akadēmijā viesojās Krievijas Federācijas Latvijas Republikā atašejs zinātnes jautājumos Aleksejs Domanovs, lai iepazīstinātu LZA prezidentu Ojāru Spārīti ar iespēju zinātniekiem no Eiropas Savienības valstīm, tai skaitā Latvijas, pētījumu un eksperimentu veikšanai izmantot Krievijas zinātnisko institūtu iekārtas, aparatūru un citu infrastruktūru, kas tikusi iepirkta modernizācijas programmu ietvaros un atbilst augstākajam pasaules līmenim.

A.Domanovs uzsvēra, ka Krievijas institūtu piedāvājums varētu būt īpaši pievilcīgs Latvijas zinātniekiem pateicoties šobrīd zemākai nomas maksai, kā arī mazākai šo iekārtu noslogotībai salīdzinājumā ar citu valstu analogiem piedāvājumiem. Tikšanās laikā A.Domanovs iesniedza sarakstu (skat. zemāk) ar tiem Krievijas institūtiem, pētnieciskajiem centriem un universitātēm, kas piedāvā šo iespēju, un aicināja saziņai izmantot tiešos kontaktus Krievijas zinātniskajās institūcijās.

Tikšanās laikā A.Domanovs piedāvāja Latvijas zinātniekiem piedalīties arī Startup Village konferencē, kas kopš 2013. gada norisinās Skolkovo Inovāciju centrā Maskavā, kā arī palīdzēt risināt dažādus jautājumus saistībā ar dalību šajā vērienīgajā pasākumā.

Papildu informācija:

Aleksejs Domanovs
Krievijas Federācijas vēstniecības atašejs
Tālrunis: 67 33 21 51
E-pasts:

Russian Research Infrastructure

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Powered by Elxis - Open Source CMS