Latvijas Zinātņu akadēmijā viesojas Čehijas vēstnieks Latvijā Miroslavs Koseks

22-09-2016

Trešdien, 21. septembrī, Latvijas Zinātņu akadēmijā darba vizītē ieradās Čehijas vēstnieks Latvijā Miroslavs Koseks, kā arī ‘vēstniecības konsulārā un kultūras sektora vadītāja Hana Havrānkova.


Attēlā Čehijas vēstnieks Latvijā Miroslavs Koseks un LZA prezidents Ojārs Spārītis

Tikšanās laikā prezidents Ojārs Spārītis īsumā iepazīstināja vēstnieku ar Latvijas Zinātņu akadēmijas un Čehijas Zinātņu akadēmijas zinātniskās sadarbības norisi laikā kopš 1994. gada, kad abas akadēmijas parakstīja pirmo sadarbības līgumu. Abpusēji ieinteresētā sarunā tika pārrunātas iespējas turpmākajos gados veicināt ciešāku sadarbību sociālajās un humanitārajās zinātnēs. Vēstnieks minēja iespējas, ko vēstniecība varētu sniegt zinātniskās un kultūras sadarbības attīstīšanā Sarunas gaitā tika pārrunāti vairāki sagatavošanas stadijā esoši kultūras pasākumi gan Latvijā, gan Čehijā, kuru norise iecerēta 2018. gadā par godu Latvijas proklamēšanas 100. gadadienai. Vēstnieks atzīmēja, ka arī Čehijai tas būs nozīmīgs gads, jo 2018. gada 28. oktobrī tiks svinēta mūsdienu Čehijas valstiskuma 100-tā gadadiena.. Sarunas parādīja, ka mūsdienu Latvijas un Čehijas kultūras kontakti sniedzas krietni vien tālāk par laiku, kad modernajā Eiropā Latvija un Čehoslovākija izveidojās kā neatkarīgas valstis.

Vizītes noslēgumā vēstnieks dāvāja Akadēmijas prezidentam izdevumu „Čehu aktivitātes pieminekļu aprūpes jomā Latvijā. 1996 - 2016.", kura tapšanā arī Ojārs Spārītis pielicis savu roku, un parakstījās LZA Viesu grāmatā.

LZA Starptautisko sakaru grupa

 

Čehijas vēstnieks Latvijā Miroslavs Koseks parakstās LZA Viesu grāmatā

Powered by Elxis - Open Source CMS