Ikgadējās Ministru kabineta balvas laureātu vidū - akadēmiķi Jānis Krastiņš un Leonīds Ribickis, kā arī LZA goda locekļi Māra Lāce un Pēteris Vasks

18-10-2016

Šodien, 18. oktobrī valdība atbalstīja Ministru kabineta balvas piešķiršanu sešām izcilām personībām par nozīmīgiem nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā un sabiedriskajā darbībā. Ministru kabineta balva ir augstākais Latvijas valdības apbalvojums, ko šogad pasniegs jau 21. reizi.

Ministru kabineta balvas laureātu vidū ir Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) akadēmiķis habilitētais arhitektūras doktors Jānis Krastiņš, kas saņem balvu par nopelniem arhitektūras un pilsētvides pētījumos un nozīmīgu monogrāfiju izdošanu, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore un LZA goda locekle Māra Lāce - par ieguldījumu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja attīstībā un starptautiskajā atpazīstamībā, komponists un LZA goda loceklis Pēteris Vasks - par izcilu ieguldījumu Latvijas akadēmiskās mūzikas nozarē un spilgtiem starptautiskiem sasniegumiem, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes rektors LZA akadēmiķis habilitētais inženierzinātņu doktors Leonīds Ribickis - par nozīmīgu ieguldījumu izglītības kvalitātes uzlabošanā inženierzinātņu jomā.

Savukārt, Ministru kabineta Atzinības rakstus šogad saņem Daugavpils Universitātes rektors, profesors, LZA akadēmiķis Arvīds Barševskis par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas augstākās izglītības attīstībā un universitātes mērķu sasniegšanā, par godprātīgu darbu Latvijas valsts labā, selekcionārs, LZA akadēmiķis, profesors Rihards Kondratovičs par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu rododendru šķirņu selekcijā, dārzu dizaina attīstībā un Latvijas vārda nešanu pasaulē, kā arī LZA goda loceklis, uzņēmējs mecenāts, nodibinājuma "Vītolu fonds" padomes priekšsēdētājs Vilis Ansis Vītols par nozīmīgu ieguldījumu, sniedzot iespēju iegūt augstāko izglītību spējīgiem jauniešiem no maznodrošinātām ģimenēm, kā arī par nerimstošu darbību Likteņdārza veidošanā.

LZA sveic arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi Andri Jaunsleini ar Ministru kabineta balvas saņemšanu par mūža ieguldījumu pašvaldību demokrātijas attīstībā, un Lugāno pilsētas Vēstures arhīva un Raiņa un Aspazijas muzeja direktoru Antonio Džili (Antonio Gili) un Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidentu Vitāliju Gavrilovu, kuri šogad saņem Ministru kabineta Atzinības rakstus.

Sveicam!

Plašāk šeit .


Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Pēdējā atjaunošana 18-10-2016
Powered by Elxis - Open Source CMS