Sveicam akadēmiķi Andri Ambaini - Eiropas gada cilvēku Latvijā!

30-12-2016

Vakar, 29. decembrī, svinīgajā godināšanas ceremonijā tika paziņots sabiedriskā balsojuma rezultāts - par 2016. gada Eiropas cilvēku Latvijā kļuvis Andris Ambainis.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis pievienojas plašajam apsveicēju pulkam: „Gan savā, gan Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdā apsveicu Tevi - akadēmiķi - ar šo Latvijas mērogā nozīmīgo nomināciju, jo redzamāka titula jau „mazajai valstij" nav! Tas, ka Latvija Tevi redz kā Eiropas cilvēku, un Tu pats sevi apliecini kā vēl plašākas ģeogrāfijas zinātnieku, ir pagodinoši vispirms Tavai valstij Latvijai, un, iespējams, pilnvaro jaunām ambīcijām un lielākam atvēzienam. Pats skaistākais Tavā darba dzīvē ir tas, ka Tu radi Latvijā kvantu fiziķu skolu, un, ja tai ir tāds profesors kā Tu, tad ir lielas cerības uz pasaulē pamanāmu zinātnisko devumu!"

Kā vēstīts Eiropas Kustības Latvijā mājaslapā: „Balsotāji laureātu izvirzīja aptuveni 20 kandidātu konkurencē, katrs individuāli pamatojot savu balsojumu. Balsotāji pamato savu izvēli:

"Izcils zinātnieks, kurš iedvesmo un stiprina ticību, ka Latvija var!"
"Zinātne un pētniecība ir viena no ES izceltākajām jomām, ko visas dalībvalstis aicinātas attīstīt, lai veicinātu ES konkurētspēju pasaulē"
"A.Ambainis ir spilgts piemērs, kā zinātne liek Latvijas un ES vārdam izskanēt visā pasaulē."
"Paldies A.Ambainim par pasaules pilnveidi matemātikā!"
"Latvijā pirmais un vienīgais zinātnieks, kurš Latvijā saņēmis Eiropas Savienības grantu kā viens no 300 Eiropas izcilākajiem pētniekiem.""

Lasīt vairāk .  

Pēdējā atjaunošana 30-12-2016
Powered by Elxis - Open Source CMS