Jaunumi

Uzsākta jaunas starpdisciplināras valsts pētījumu programmas "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai" īstenošana

27-09-2018

Izglītības un zinātnes ministrija uzsāk īstenot jaunu starpdisciplināru valsts pētījumu programmu "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai" un aicina zinātniskās institūcijas piedalīties projektu pieteikumu atklātajā konkursā. Programmas mērķis ir paplašināt zināšanu bāzi sociālajās un humanitārajās zinātnēs par Latvijas sabiedrības saliedētībai un iekļaujošai izaugsmei svarīgiem jautājumiem, kā arī globālajām norisēm un kontekstu, kas ietekmē Latvijas attīstību. Programmas pētniecības projektu īstenošanai trīs gados paredzēts ievērojams valsts budžeta finansējums - vairāk nekā 3 miljonu eiro apmērā.

Lasīt tālāk...

Apstiprināta valsts pētījumu programma "Latviešu valoda"

26-09-2018

Latviešu valodas kā mūsu valsts identitātes un vērtības veidojošā pamatelementa ilgtspējas, lingvistiskās kvalitātes un konkurētspējas Latvijā un pasaules valodu kontekstā stiprināšanai Ministru kabinets otrdien, 25. septembrī, apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas izveidotu un finansētu valsts pētījumu programmu "Latviešu valoda".

Pēdējā atjaunošana 26-09-2018
Lasīt tālāk...

Akadēmiķim Jānim Stradiņam - Gori Valsts pedagoģijas universitātes medaļa

13-09-2018

12. septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) akadēmiķim Jānim Stradiņam tika pasniegta Gori Valsts pedagoģijas universitātes (Gruzija) Jakoba Gogebašvili vārdā nosauktā medaļa. Medaļu par īpašu ieguldījumu zinātnē un izglītībā akadēmiķim Jānim Stradiņam pasniedza Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktors Nikolajs Džavahišvili.

Lasīt tālāk...

Uzsāks īstenot valsts pētījumu programmu par nākotnes izaicinājumiem valsts ilgtspējai

13-09-2018

Jau šā gada septembrī Izglītības un zinātnes ministrija uzsāks īstenot valsts pētījumu programmu "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai". Programmas īstenošanai tiks piesaistītas spēcīgākās zinātnieku grupas, kurās sadarbosies sociālo, humanitāro, mākslas, kā arī saistīto zinātnes nozaru zinātnieki. Programmas pētniecības projektu īstenošanai paredzēts vairāk nekā 3 milj.eiro liels valsts budžeta finansējums.

Lasīt tālāk...

Aktuāla informācija

7-09-2018

2018.gada 12.septembrī Administratīvajā rajona tiesā Rīgas tiesu namā Rīgā, Baldones ielā 1 plkst.11.30 tiks izskatīta SIA "Rīgas koncertzāle" prasība pret Valsts ieņēmumu dienestu par veiktā audita rezultātiem.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents O.Spārītis ir aicināts piedalīties tiesā kā liecinieks.


Powered by Elxis - Open Source CMS