Jaunumi

LZA Ekonomikas institūts rīko diskusiju par uzņēmējdarbības atbalsta iespējām Latvijas reģionos

14-02-2018

Pirmdien, 19. februārī, plkst. 13 Zemgales Plānošanas reģiona konferenču zālē Jelgavā, Katoļu ielā 2b, notiks apaļā galda diskusija „Uzņēmējdarbības atbalsts reģionos: esošā situācija, labākā prakse, sadarbības modeļi", ko rīko Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Ekonomikas institūts sadarbībā ar Zemgales Plānošanas reģionu.

Lasīt tālāk...

Finanšu ministre: 2019. gada budžeta prioritātei jābūt zinātnei

7-02-2018

Šodien, 7. februārī intervijā Latvijas Radio1 raidījumam "Krustpunktā" finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola uzsvēra, ka „nākamgad ir īstais brīdis lielākiem ieguldījumiem attīstībā un pielietojamā zinātnē, lai Latvijā radītu tehnoloģijas ar augstu pievienoto vērtību, jo pašlaik citās jomās "ugunsgrēks nodzēsts", un šis ir brīdis, kad domāt par vēl lielākiem ieguldījumiem attīstībā. [..] zinātnei un attīstībai būtu jāizmanto arī Eiropas Savienības fondi, un Latvija cīnās, lai tie būtu pieejami arī nākamajā plānošanas periodā".

Lasīt tālāk...

Latvijas dalība CERN uzskatāma par būtisku zinātnes kvalitātes un konkurētspējas rādītāju

7-02-2018

2018. gada 6. februārī, valdība deleģēja Izglītības un zinātnes ministriju izstrādāt Latvijas Republikas valdības un Eiropas Kodolpētījumu organizācijas (CERN) līguma projektu par Latvijas pievienošanos CERN asociētās pirms-dalībvalsts statusā. Šis statuss Latvijas uzņēmumiem un zinātniskajiem institūtiem dos tiesības piedalīties CERN iepirkumos un pētniecības projektos, un pilnā mērā izmantot CERN infrastruktūru.

Pēdējā atjaunošana 7-02-2018
Lasīt tālāk...

Uzsāk jauno zinātniskajā izcilībā balstītu fundamentālo un lietišķo pētījumu programmu

6-02-2018

Otrdien, 2018. gada 6. februārī, Latvijas Zinātnes padome izsludināja pirmo fundamentālo un lietišķo projektu (FLP) konkursu. Nākamajos trīs gados paredzēts finansēt projektus kopumā par 18,9 miljoniem eiro, paredzot līdz 300 tūkstošiem eiro viena projekta īstenošanai.

Pēdējā atjaunošana 6-02-2018
Lasīt tālāk...

In Memoriam. Džīns Šārps (21.01.1928. - 28.01.2018.)

5-02-2018

Šī gada 28. janvārī mūžībā devies izcilais amerikāņu zinātnieks, emeritētais politikas profesors un Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda doktors politikas zinātnē - Džīns Šārps (Gene Sharp).

Džīns Šārps ieguvis bakalaura (1949) un maģistra grādu socioloģijā (1951) Ohaio universitātē. Pēc universitātes absolvēšanas aktīvi pievērsies nevardarbīgās pretošanās jautājumiem, analizējot Indijas politiskā un garīgā līdera Mahatmas Gandija nevardarbīgās pretošanās filozofiju un metodes.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS