Jaunumi

E. Gudrinieces un A. Ieviņa stipendiju konkurss

18-07-2016

Latvijas Zinātņu akadēmijas Fonds, RTU Materiālzinātnes un lietišķas ķīmijas fakultāte un nodibinājums "Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds" izsludina konkursu uz akadēmiķu E. Gudrinieces un A. Ieviņa stipendijām ķīmijā un ķīmijas tehnoloģijā 2016. /2017. g. Stipendijas EUR 215, mēnesī uz desmit mēnešiem piešķir konkursa kārtībā, un to mērķis ir veicināt pētījumus ķīmijā un ķīmijas tehnoloģijā un jaunu speciālistu sagatavošanu šajā nozarē.

Pēdējā atjaunošana 18-07-2016
Lasīt tālāk...

Pasniegtas Tbilisi Valsts universitātes medaļas

13-07-2016

2016. gada 11. jūlijā Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā tika pasniegtas Ivane Džavahišvili Tbilisi Valsts universitātes medaļas Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenajiem locekļiem Baibai Rivžai, Raitai Karnītei, Tālavam Jundzim,  Guntim Zemītim un LZA goda doktorei Ventai Kocerei, kā arī Gruzijas vēstniekam Latvijā Teimuraz Džandžalia.

Pēdējā atjaunošana 13-07-2016
Lasīt tālāk...

Jauno zinātnieku vasaras nometnē sekmēs zinātnieku un uzņēmēju kontaktu veidošanu, ideju apmaiņu un sadarbību

7-07-2016

Š.g. 5.-7. augustā Lēdurgā Latvijas Jauno zinātnieku apvienība rīko ikgadējo vasaras nometni. Nometnes mērķis ir sekmēt jauno zinātnieku un uzņēmēju kontaktu veidošanu, ideju apmaiņu un sadarbību jaunu, inovatīvu produktu un pakalpojumu izstrādē un pilnveidē. |Nometnes, kuras vadmotīvs ir "Zinātnieks+uzņēmējs=risinājums", diskusijās dažādu nozaru zinātnieki risinās Latvijas uzņēmēju problēmas, spriedīs par Latvijas zinātnes finansējuma aktualitātēm, darbosies uzņēmēju-zinātnieku komandas.

Pēdējā atjaunošana 7-07-2016
Lasīt tālāk...

Latvijas zinātnieki saņem Tbilisi Valsts universitātes medaļas

30-06-2016

Š.g. 11. jūlijā vairāki Latvijas zinātnieki - Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenie locekļi Jānis Stradiņš, Viktors Kalnbērzs, Baiba Rivža, Raita Karnīte, Tālavs Jundzis un Guntis Zemītis, LZA goda doktore Venta Kocere, kā arī LZA prezidenta padomniece Dr.geogr. Anita Draveniece saņems Ivane Džavahišvili Tbilisi Valsts universitātes medaļas, kas piešķirtas par ieguldījumu zinātniskās sadarbības veicināšanā starp abām institūcijām.  

Pēdējā atjaunošana 30-06-2016
Lasīt tālāk...

LZA viesosies zinātnieku delegācija no Japānas prof. Teruo Kiši vadībā

17-06-2016

27. jūnijā Latvijas Zinātņu akadēmijā viesosies japāņu zinātnieku delegācija Prof. Emeritus Teruo Kiši (Teruo Kishi) vadībā, lai pārrunātu Latvijas un Japānas zinātnieku sadarbības aktivizēšanu. Viesi apmeklēs arī LU Dabaszinātņu akadēmisko centru (pulkst. 14.00), lai apspriestu iespējas veidot konkrētus sadarbības modeļus inovāciju pārnesei uz modernajām tehnoloģijām materiālu zinātnē.

Pēdējā atjaunošana 22-06-2016
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS