Jaunumi

LZA prezidents Ojārs Spārītis sveic Latvijas muzeju darbiniekus Latvijas Muzeju dienā Turaidā

30-05-2016

27. maijā Latvijas Muzeju biedrības rīkotajā Latvijas Muzeju dienā Turaidas muzejrezervātā ar uzrunu uzstājās Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis. Daloties pārdomās par muzeju darbību un perspektīvām Latvijā, O.Spārītis teica: "Es nojaušu, ka ikviena profesionāla vai amatiera kvalifikācijas muzeja darbinieka ilgi krātās profesionālās zināšanas, pedagoģiskā meistarība, izziņas procesā gūstamā emocionālā temperatūra un cilvēkmīlestība darbā ar muzeja apmeklētājiem ir tas nepieciešamais ķīmiskais sastāvs, no kura veidojas Latvijas muzeju kultūra. Man lūgums un vēlējums ikvienam no Jums ir palikt šīs kultūras sargiem un kopējiem, jo Jūsu darbs līdzinās zintnieka misijai -  sargāt nācijas kultūratmiņu!"

Pēdējā atjaunošana 30-05-2016
Lasīt tālāk...

Eižena Āriņa balvu saņēmuši Aivars Lorencs un Valdis Lokenbahs

27-05-2016

Vakar, 26. maijā, Eižena Āriņa balva datorikā, ko kopš 2000. gada piešķir uzņēmums "Exigen Services Latvia", Latvijas Zinātņu akadēmija un RTU Attīstības fonds, tika pasniegta Aivaram Lorencam un Valdim Lokenbaham.

Pēdējā atjaunošana 27-05-2016
Lasīt tālāk...

Ojārs Spārītis: "Zinātņu akadēmijai ir gan intelektuālais, gan zinātniskais potenciāls, tā spēj būt gan prognožu veidotāja, gan politikas definētāja"

27-05-2016

"Zinātņu akadēmijai ir gan intelektuālais, gan zinātniskais potenciāls, tā spēj būt gan prognožu veidotāja, gan politikas definētāja. Un jau kopš Laimdotas Straujumas valdības laika LZA darbojas pie premjera biroja izveidotās Pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes sastāvā ar mērķi sekmēt efektīvu zinātnes un valsts ekonomikas sazobes veidošanu, un esam pilni apņēmības to turpināt arī Māra Kučinska vadībā.."

Pilnu interviju ar LZA prezidentu Ojāru Spārīti Par sabiedrības pacietības mēru un zinātni kā attīstības dzinējspēku lasiet Latvijas Vēstneša portālā (2016. gada 27. maijs)! 


LZA prezidenta O.Spārīša uzruna 2016. gada L'ORÉAL stipendijas "Sievietēm zinātnē" pasniegšanas ceremonijā, 2016. gada 18. maijs

18-05-2016

Ojārs Spārītis,
LZA prezidents

Uzruna 2016. gada L'ORÉAL stipendijas
"Sievietēm zinātnē" pasniegšanas ceremonijas dalībniekiem
2016. gada 18. maijā

Ļoti cienījamā prezidente Vaira Vīķe-Freibergas kundze, augsti godātie izglītības un zinātnes ministr Kārli Šadurska kungs, L'ORÉAL Baltic ģenerāldirektor Johan Berga kungs, augsti godātais žūrijas komisijas priekšsēdētāj akadēmiķi Jāni Stradiņa kungs, UNESCO Latvijas nacionālās komisijas priekšsēdētāja Baiba Moļņikas kundze, cienījamās L'ORÉAL stipendiātes, akadēmiķi, zinātnisko institūtu vadītāji un kolēģi, dāmas un kungi!!

Pēdējā atjaunošana 18-05-2016
Lasīt tālāk...

Piešķirtas L΄Oréal Latvijas stipendijas „Sievietēm zinātnē"

18-05-2016

Pasaulei ir nepieciešama zinātne,
Zinātnei ir nepieciešamas sievietes,
Jo sievietes zinātnē spēj mainīt pasauli.


Latvijas Zinātņu akadēmijā šā gada 18.  maijā nu jau 12. reizi piešķirot prestižās 6000 eiro vērtās L΄Oréal Latvijas stipendijas „Sievietēm zinātnē" ar UNESCO Latvijas Nacionālas komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu, tika godinātas trīs šogad veiksmīgākās sievietes zinātnē. 

Pēdējā atjaunošana 18-05-2016
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS