Jaunumi

LZA prezidents Ojārs Spārītis ar Starptautiskā Viroterapijas Centra pārstāvjiem piedalās vizītē Pakistānā

21-03-2016

Šodien, 21. martā Latvijas delegācija - Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis un Starptautiskā Viroterapijas centra pārstāvji - uzsāka vizīti Pakistānā. Tikšanās laikā ar Pakistānas Zinātņu akadēmijas prezidentu Prof. Dr. Anvaru Nasimu (Anwar Nasim), Augstākās izglītības komitejas priekšsēdētāju Prof. Dr. Muhtaru Ahmedunu (Mukhtar Ahmed) un citiem zinātnes un izglītības pārstāvjiem tika pārrunāta abu valstu sadarbība vairākās jomās - lauksaimniecībā, izglītībā, kā arī vēža terapijā. Tika apspriestas sadarbības iespējas, kas veicinātu viroterapijas pieejamību vēža pacientiem Pakistānā un šīs valsts ārstu apmācību viroterapijas pielietošanā. Viroterapija ir unikāls Latvijas zinātnes izgudrojums, kas palīdz daudziem cilvēkiem pasaulē cīņā ar vēzi.

Lasīt tālāk...

LZA Pavasara pilnsapulces darba kārtībā – LZA prezidenta, amatpersonu, Senāta un Uzraudzības padomes vēlēšanas

16-03-2016

Š.g. 7. aprīlī plkst. 14 Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) tiks atklāta Pavasara pilnsapulce. LZA balvas - vārbalvas un jauno zinātnieku balvas saņems 16 zinātnieki, klātesošajiem būs iespēja noklausīties pārskatu par LZA darbību 2015. gadā, kā arī LZA Uzraudzības padomes ziņojumu. Šogad ir pagājuši četri gadi, kad saskaņā ar LZA Statūtos noteikto, beidzas 2012. gadā ievēlēto LZA amatpersonu pilnvaru laiks, tāpēc šī pilnsapulce norisināsies LZA prezidenta, vadošo amatpersonu, Senāta un Uzraudzības padomes vēlēšanu zīmē.  

Pēdējā atjaunošana 17-03-2016
Lasīt tālāk...

Latvijas stipendijām "Sievietēm zinātnē" iesniegti 35 pieteikumi

8-03-2016

Prestižajai L`ORÉAL Latvijas stipendijai "Sievietēm zinātnē", kas tiek īstenota ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu, šogad iesniegti 35 pieteikumi. Tos pašlaik vērtē Latvijas Zinātņu akadēmijas eksperti. Par stipendiju piešķiršanu lems žūrijas komisija akadēmiķa Jāņa Stradiņa vadībā. Latvijas stipendiātu vārdi tiks paziņoti svinīgajā ceremonijā, kas norisināsies šī gada 18. maijā Latvijas Zinātņu Akadēmijā.  

Šogad stipendija "Sievietēm zinātnē" 6000 eur apmērā  tiks piešķirta trim dzīvības zinātņu vai materiālzinātņu jomā strādājošām Latvijas zinātniecēm. Divas doktorantes līdz 33 gadu vecumam to saņems disertācijas izstrādei, bet viena zinātņu doktore vecumā līdz 40 gadiem - zinātnisko pētījumu veikšanai.

Pēdējā atjaunošana 8-03-2016
Lasīt tālāk...

Sveicam!

7-03-2016

Mūsu mīļajām, dārgajām un neaizstājamajām - visām mūsu šarmantajām un gudrajām sievietēm zinātnē!

Jūs taču nojaušat, ka Jūsu dēļ arī vīrieši ir veikuši izcilus atklājumus. Par godu un prieku Jums vīriešu atklātās zemes, planētas un elementi ir nosaukti Jūsu vārdos. Pieņemam, ka Jūs jau nojaušat mūsu domas, ka bez Jums pasaule būtu nepilnīga un tukša. Tieši tāpat tas ir arī zinātnes pasaulē - bez Jums nu nekādi!

Jūs jau zināt pašas, cik īpašas esat, bet šodien par šo neparasto misiju mēs tā pa nopietnam esam aizdomājušies. Vai šī atziņa dara Jūs laimīgas, vai glaimo? Mums gribas cerēt, ka jā, un, ka šajā pavasara dienā, ko sauc par Sieviešu dienu, Jums lasot šis rindas tomēr kaut mazliet uzlabosies garastāvoklis un diena kļūs īsāka un saulaināka.

Apsveicam, mūsu dārgās kolēģes!

LZA vīrieši

Pēdējā atjaunošana 7-03-2016

Lietuvas Zinātņu akadēmijai - 75 !

25-02-2016

Otrdien, 23. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijas delegācija - prezidents Ojārs Spārītis un akadēmiķi Baiba Rivža un Andrejs Siliņš - viesojās Viļņā un kā īpaši viesi apmeklēja dienvidu kaimiņu zinātņu akadēmijas 75. jubileju.

Pēdējā atjaunošana 1-03-2016
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS