Jaunumi

Desmito gadu pēc kārtas paraksta nodomu protokolu starp ZM, LZA un LLMZA

17-02-2016

17. februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas prezidente Baiba Rivža parakstīja desmito gadskārtējo nodomu protokolu starp Zemkopības ministriju (ZM), Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju (LLMZA), lai veicinātu lauksaimniecības un meža zinātnes ciešāku sadarbību ar citām LZA pārstāvētām nozarēm, iesaistot LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļu (LMZN).

Pēdējā atjaunošana 19-02-2016
Lasīt tālāk...

Pasaulē pirmo reizi atzīmē Starptautisko dienu sievietēm un meitenēm zinātnē!

11-02-2016

Starptautisko dienu sievietēm un meitenēm zinātnē iedibinājusi Apvienoto Nāciju organizācija (United Nations), lai izceltu nozīmīgo sieviešu un meiteņu lomu zinātnes un tehnoloģiju kopienās: http://epfacebook.eu/nEYY!

Par godu šai dienai atceramies latviešu cilmes zinātnieci Magdu Štaudingeri-Voitu (1902-1997), kuras darbi ir mūsdienu molekulārās bioloģijas pamatā. Dzīves nogalē viņa aktīvi darbojās UNESCO, un starptautiskajos forumos atkārtoti rosināja rezolūcijas par sieviešu tiesību ievērošanu zinātnes, izglītības un kultūras jomās.

Pēdējā atjaunošana 11-02-2016
Lasīt tālāk...

LZA prezidents sveic Vidzemes Augstskolas absolventus

28-01-2016

27. janvārī LZA prezidents Ojārs Spārītis, Vidzemes Augstskolas Padomnieku konventa loceklis, nosūtījis apsveikuma vēstuli Vidzemes Augstskolas absolventiem, kurā teikts:

Lasīt tālāk...

Akadēmiķim Raimondam Valteram piešķirts Ministru kabineta Atzinības raksts

20-01-2016

Vakar, 19. janvārī, Ministru kabinets nolēma atbalstīt Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšlikumu un saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 5. oktobra noteikumu Nr. 928 "Kārtība, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi" 58. punktu piešķirt Ministru kabineta Atzinības rakstu Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķim profesoram Dr.habil.chem. Raimondam Valteram par Valsts Zinātniskās kvalifikācijas komisijas ilggadīgu un kvalitatīvu vadību un darbības principu izstrādāšanu.

Sveicam!

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS