Jaunumi

Pasniegti diplomi jaunievēlētajiem LZA locekļiem

18-12-2015

Vakar, 17. decembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā tika pasniegti diplomi jaunievēlētajiem akadēmijas locekļiem - īstenajiem locekļiem Andrejam Ērglim, Mārai Grudulei, Andrejam Krasņikovam, Mārtiņam Rutkim un Kasparam Tāram, korespondētājlocekļiem - Inai Alsiņai, Pāvelam Arsenjanam,  Līgai Grīnbergai un Valdim Tēraudkalnam.

Pēdējā atjaunošana 18-12-2015
Lasīt tālāk...

Pasniegta Gada balva enerģētikā

17-12-2015

Šodien, 17. decembrī, ir apbalvoti Latvijas Zinātņu akadēmijas un AS „Latvenergo" rīkotā ikgadējā konkursa Gada balva laureāti un AS „Latvenergo" studiju noslēguma darbu konkursa uzvarētāji.

Lasīt tālāk...

Valsts emeritēto zinātnieku biedrības „Emeritus" sanāksme

16-12-2015

16.decembrī notika valsts emeritēto zinātnieku biedrības „Emeritus" sanāksme „Ziemassvētkus un Jauno 2016. gadu sagaidot", kurā tika sveikti šī gada apaļie jubilāri. Klātesošie  noklausījās Dr.habil.silv. Jāņa Baumaņa priekšlasījumu „Medības mežā", pēc tam sekoja pārrunas pie kafijas tases. Sanāksmes dalībnieki varēja saņemt un arī iegādāties šogad izdoto valsts emeritēto zinātnieku dzīves un darba aprakstu II sējumu „Zinātne un mana dzīve".

Informāciju sagatavoja Dr.biol. Edgars Vimba

LZA prezidents: nepieciešams organizēt abpusēji interesējošas zinātnieku un uzņēmēju tikšanās

14-12-2015

Š.g. 9. decembrī LZA prezidents Ojārs Spārītis ar izglītojošām lekcijām uzstājās plašai Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras (LTRK) uzņēmēju auditorijai, un, izceļot reģionāli savdabīgo un starptautiski kopīgo, iepazīstināja ar Latvijas un Eiropas kultūras vērtībām.

Lasīt tālāk...

Latvijas pētniecības un inovācijas stratēģiskā padome iesaka veikt reformas zinātnes organizatoriskajā sistēmā

14-12-2015

Š.g. 11. decembrī Ministru kabinetā notika Latvijas pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes (LPISP) sēde, kuras laikā Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai tika iesniegta vēstule, ko LPISP ekspertu darba grupas vārdā parakstījis Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis. Vēstulē pausta LPISP gatavība "sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) izstrādāt priekšlikumus likumdošanas un normatīvo aktu grozījumiem, kas optimizētu Latvijas zinātnes stratēģiskās attīstības un administrēšanas sistēmu, nostabilizētu LPISP, Latvijas Zinātnes padomes (LZP) un LZA lomu Latvijas zinātnes organizatoriskajā sistēmā un virzītu tās apspriešanai kādā no tuvākajām LPISP sēdēm."

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS