Jaunumi

Starptautiskais Viroterapijas Centrs: 2016. gads būs Viroterapijas gads

2-12-2015

27. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika IV Viroterapijas konference, kura pulcēja vairāk nekā 100 interesentu - Latvijas vadošos onkologus, dermatologus, ķirurgus zinātniekus un citus onkoloģijas nozares ekspertus. Konferencē tika apskatīti ievērojamākie viroterapijas pēdējā gada notikumi - medikamenta Rigvir iekļaušana klīniskajās vadlīnijās, reģistrācija Gruzijā, zinātniskā publikācija autoritatīvajā medicīnas žurnālā Melanoma Research un straujš ārzemju vēža pacientu pieplūdums.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta Ojāra Spārīša uzruna LZA rudens pilnsapulces atklāšanā 2015. gada 26. novembrī

27-11-2015

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta Ojāra Spārīša uzruna
LZA rudens pilnsapulces atklāšanā
2015. gada 26. novembrī

Augsti godātie akadēmiķi, LZA Lielās medaļas
un apbalvojumu laureāti, cienījamie viesi, dāmas un kungi!

Pēdējā atjaunošana 27-11-2015
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijas jauno locekļu vēlēšanu rezultāti

26-11-2015

Šodien,  26. novembrī, Latvijas Zinātņu akadēmijas rudens pilnsapulcē, atbilstoši Latvijas Zinātņu akadēmijas Statūtu 3.2.1. un 3.8.1. punktam, aizklāti balsojot,

par Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenajiem locekļiem ievēlēti -  Andrejs Ērglis, Māra Grudule, Andrejs Krasņikovs, Mārtiņš Rutkis un Kaspars Tārs.

 

Pēdējā atjaunošana 27-11-2015
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijas Lielās medaļas - Arvīdam Barševskim un Andrim Šternbergam

26-11-2015

 

Šodien, 26. novembrī, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) augstāko apbalvojumu - Lielo medaļu un Borisa un Ināras Teterevu fonda prēmiju 10 000 eiro katram saņēma Daugavpils Universitātes rektors profesors Dr.biol. Arvīds Barševskis un Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta direktors Dr.habil.phys. Andris Šternbergs.

Pēdējā atjaunošana 27-11-2015
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmija pauž atbalstu LIZDA rosinātajam izglītības un zinātnes darbinieku streikam

26-11-2015

Šodien, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA)  rudens pilnsapulces atklāšanā, tās prezidents Ojārs Spārītis, izsakot morālu atbalstu Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rosinātajam streikam, atzīmēja, ka šī streika motivācijā pirmoreiz atskan ne tikai vēlme konfrontēt nozares ministrijas politiku ar izglītības darbinieku prasību pēc taisnīgas samaksas, bet arī atgādinājums par LZA, LZP un pie Ministru prezidenta biroja izveidotās Pētniecības un inovāciju stratēģijas padomes gan Saeimai, gan valsts izpildvarai vairākkārt izteiktajiem brīdinājumiem par zinātnei katastrofālajām sekām, kas iestāsies Zinātniskās darbības likuma nepildīšanas un starptautiski fondēto līdzekļu nepilnīgas apguves dēļ. O.Spārītis uzsvēra, ka "streiks notiks, un tam ir izteikts mūsu politisks atbalsts, taču pastāv šaubas, vai tas nesīs vēlamo rezultātu. Ar šīm sūrajām prognozēm visos līmeņos gan izpildvaru, gan politiķus ir brīdinājis akadēmiķis Ivars Kalviņš, un šajās dienās kārtējo reizi savai valdībai to atgādina arī LZA."

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS