Atzīmēta izcilā latviešu mežzinātnieka Pētera Zālīša 80. dzimšanas diena

19-06-2017

Šī gada 15. jūnijā, piedaloties Latvijas Zinātņu akadēmijas, Zemkopības ministrijas un meža nozares zinātnisko institūciju, iestāžu un uzņēmumu vadībai, Latvijas Valsts mežzinātnes institūtā "Silava" atzīmēja izcilā latviešu mežzinātnieka, habilitētā mežzinātņu doktora, LZA korespondētājlocekļa Pētera Zālīša 80. dzimšanas dienu.

Pēteris Zālītis LVMI Silava strādā kopš 1961. gada un devis nenovērtējamu ieguldījumu meža nozares attīstībā. Pēteris Zālītis publicējis vairāk nekā 200 zinātniskos darbus par mežkopības, meža meliorācijas un meža ekoloģijas tematiku, tostarp 7 monogrāfijas. Pēteris Zālītis apbalvots ar LR Atzinības krustu un saņēmis meža nozares balvu "Zelta čiekurs" par mūža ieguldījumu.

Dzimšanas dienā Pēteris Zālītis saņēma apsveikumu no Latvijas Republikas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un pateicības rakstus no Ministru prezidenta Māra Kučinska un zemkopības ministra Jāņa Dūklava.

15. jūnijā notika Pētera Zālīša, Zanes Lībietes un Jurģa Jansona monogrāfijas "Kokaudžu augšana mūsdienīgi veidotās jaunaudzēs" atvēršana. Par grāmatas iegādi lūdzam interesēties, rakstot uz e-pasta adresi .


Pēteri Zālīti sveic LVMI Silava direktors Jurģis Jansons.

(K. Miezājas foto)

Powered by Elxis - Open Source CMS