Uzsākta Latvijas Universitātes Zinātņu mājas būvniecība

28-09-2017

Trešdien, 27. septembrī, likts pamatakmens Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājai, kas būs otrā no plānotajām trīs studiju un pētniecības ēkām jaunajā LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā.

Par godu būvniecības uzsākšanai ēkas pamatos iemūrēja kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Svinīgajā notikumā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Eiropas Investīciju bankas Ziemeļeiropas un Baltijas direktore Sandrine Croset, Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, ēkas būvnieka LNK Industries Group pārstāvis Davids Lipkins un LU rektors Indriķis Muižnieks.

Zinātņu mājas celtniecību plānots pabeigt 2018. gada rudenī, savukārt trešās ēkas - LU Rakstu mājas - izbūvi plānots īstenot līdz 2020. gada noslēgumam. LU Akadēmiskais centrs būs viena no modernākajām studiju un pētniecības vietām Ziemeļeiropā, un tajā varēs iegūt augstākās kvalitātes starptautiski konkurētspējīgu izglītību.

„LU jau kopš tās dibināšanas turpina nemitīgu attīstību, un šis ir nākamais posms, kas nesīs vēsturiskas pārmaiņas ne tikai augstskolai, bet arī visai Latvijai. Turpmāk varēsim studentiem nodrošināt vēl plašākas iespējas jaunu zināšanu apguvē, kā arī piesaistīt vēl vairāk ārzemju studentus un zinātniekus. Akadēmiskais centrs būs atvērta vide, kur dzimt jaunradei, sadarbībai, zināšanām, zinātnei un nākotnes spožākajiem prātiem," stāstīja LU rektors Indriķis Muižnieks.

Vairāk šeit .

Powered by Elxis - Open Source CMS