Žurnāla "LZA Vēstis" B daļu sāk indeksēt prestižā zinātniskās literatūras platforma Web of Science

14-05-2018

No žurnāla "LZA Vēstis" B daļas elektroniskās versijas izdevēja De Gruyter ir saņemta ziņa, ka sākot ar šo gadu LZA Vēstu B daļu (Proceedings of the Latvian Academy of Sciences. Section B. Natural, Exact, and Applied Sciences) papildus jau līdzšinējām datu bāzēm sāk indeksēt arī viena no zinātniskās literatūrās indeksēšanas svarīgākajām platformām Clarivate Analytics - Web of Science (WoS). Jāpaskaidro, ka WoS indeksē rakstus, kuri iekļauti gan izcilāko pasaules žurnālu datu bāzē (tā saucamā WoS core collection), gan arī dažās citās nozīmīgās datu bāzēs, piemēram BIOSIS Citation Index, MEDLINE. Žurnāls pašreiz nav iekļauts minētajā Core collection, bet ir ceļā uz Clarivate Analytics -  Emerging Sources Citation Index un tiek indeksēts vairākās WoS atzītās datu bāzēs.

Līdz ar žurnāla iekļaušanu WoS, tajā atrodami visi arī agrāk LZA Vēstu B daļā publicētie raksti. Meklējot citēšanu WoS platformā pie izvēles "Select a database", jāizvēlas opcija "All Databases". Ņemot vērā to, ka visos normatīvajos dokumentos, kas nosaka zinātnieka publikāciju kvalitāti, ir pieminēts WoS, nespecificējot izejas datu bāzi, daudziem zinātniekiem tādējādi tiek paaugstināts viņu statuss, jo papildus indeksācijai Scopus raksti ir indeksēti arī WoS.

Jādomā, ka iekļaušana WoS uzlabos arī LZA Vēstu B daļā publicēto rakstu citējamību. Par to jārūpējas arī autoriem, padarot savus rakstus redzamākus, piemēram, ievietojot tos platformā Research Gate, kā arī savos institūta vai personiskos publikāciju sarakstos internetā, individuāli informējot kolēģus un arī neaizmirstot atsaukties uz saviem rakstiem turpmākās publikācijās.


Īzaks Rašals
LZA akadēmiķis
žurnāla Proceedings of the Latvian Academy of Sciences. Section B. Natural, Exact, and Applied Sciences galvenais redaktors

Pēdējā atjaunošana 14-05-2018
Powered by Elxis - Open Source CMS