Līdz 15. martam pagarina pieteikšanos stipendiju programmai Sievietēm zinātnē

5-03-2019

Video: https://www.youtube.com/watch?v=-lqUpKGdo0Y&t=1s 

Līdz 2019. gada 15. martam tiek pagarināta pieteikšanās L`ORÉAL Baltic stipendijām  Sievietēm zinātnē, kas tiek piešķirtas sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Latvijas Zinātņu akadēmiju. Šogad Latvijas zinātnieces saņems trīs stipendijas, katru 6 000 eiro apmērā. Zinātnieces var pieteikties stipendijām projekta Sievietēm zinātnē (For Women In Science) mājaslapā  www.forwomeninscience.com.

"L`ORÉAL Baltic stipendija Sievietēm zinātnē ir lieliska iespēja, kur var iegūt tik neizsakāmi daudz un tik ļoti dažādās šķautnēs. Pieredzējušāko kolēģu novērtējumu, atzinību par personīgo ieguldījumu un idejām, kas sniedz profesionālu gandarījumu. Tā ir iespēja prezentēt savu pētījumu un darba vietu plašākai auditorijai, kas var atvērt pavisam negaidītas durvis un karjeras pagriezienus. Tā ir brīnišķīga iespēja dibināt jaunas draudzības "profesionāli- sievišķīgā" kontekstā, jo jūs dalāt tos pašus izaicinājumus - ne tikai vēlmi sasniegt jaunas virsotnes zinātnē un rakt dziļāk, bet arī vēlmi pēc mājām un laimīgas ģimenes," stāsta stipendijas Sievietēm zinātnē 2018. gada laureāte, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūta pētniece Mg. sc. ing. Anda Fridrihsone.

Šogad ar stipendijām tiks apbalvotas septiņas Baltijas zinātnieces, kuras veic pētījumus dzīvības, vides zinātņu, fizikas un inženierzinātnes jomā. Papildus tam šogad viena dalībniece no katras valsts tiks nominēta starptautiski atzītajai L' Oréal-UNESCO For Women in Science International Rising Talents* programmai.

Kopš L'ORÉAL Baltic stipendijas programmas ieviešanas Latvijā, 15 gadu laikā atzinību par savu ieguldījumu zinātnes jomā ir saņēmušas 42 zinātnieces no Latvijas. Kopš 2017. gada stipendijas programma ir paplašinājusies un Baltijas reģionā ir apbalvotas divas zinātnieces no Lietuvas un divas no Igaunijas.

2018. gadā L`ORÉAL Baltic veica aptauju, lai noskaidrotu, ko pašas stipendiātes domā par projektu "Sievietēm zinātnē". Aptaujas rezultāti apliecināja, ka lielākā daļa (37 no 41 stipendiātes) uzskata šīs stipendijas saņemšanu kā sasniegumu karjerā, kā arī 38 no 41 aptaujātās norāda uz tās pozitīvo pievienoto vērtību zinātnes attīstībai.  

* L`ORÉAL-UNESCO International Rising Talent programmas mērķis ir katru gadu popularizēt zinātnieču sasniegumus, iedvesmojot sievietes visā pasaulē un palīdzot jaunajām zinātniecēm īstenot izvirzītos mērķus.

2019. gada 11. februārī L'Oréal fonds un UNESCO atklāja 21. Starptautiskās balvas "Sievietēm zinātnē" piecu laureātu vērtējumu un izziņoja prestižo International Rising Talents sarakstu ar 15 daudzsološām zinātniecēm.

Pirmo reizi vēsturē starp šiem uzlecošajiem talantiem ir lietuviešu zinātniece, "Sievietēm zinātnē" stipendiāte Dr. Urte Neniskyte. Viņa kopā ar citiem L'Oréal fonda un UNESCO izceltajiem uzlecošajiem talantiem tiks pagodināta ceremonijā, kas martā norisināsies UNESCO galvenajā mītnē Parīzē.  Šī ceremonija tiks rīkota Sievietēm zinātnē nedēļas ietvaros.

Par stipendiju programmu Sievietēm zinātnē:

Šī ir vienīgā šāda veida atbalsta programma zinātniecēm Baltijas valstīs. Programma veicina Baltijas zinātnieču profesionālo attīstību, palīdzot sasniegt jaunus mērķus un vairot pienesumu gan zinātnei, gan sabiedrībai.

Konkursa kārtībā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā šogad tiks piešķirtas septiņas stipendijas 6000 eiro apmērā. Stipendijas saņems katras valsts zinātniece ar doktora grādu līdz 40 gadiem pētījumu veikšanai dzīvības, vides zinātņu, fizikas un inženierzinātnes jomā. Papildus tam pa vienai stipendijai Igaunijā un Lietuvā, bet divas stipendijas Latvijā tiks piešķirtas doktorantes līdz 33 gadu vecumam.

Papildu informācijai:

Karin Laar
Korporatīvās komunikācijas un mediju vadītāja Baltijas valstīs
L`ORÉAL Poland and Baltic HUB
Tel.: +372 5333 1232
E-pasts:
Projekta mājaslapa: www.fwis.fr

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas mājaslapa: www.unesco.lv

Latvijas Zinātņu akadēmijas mājaslapa: http://www.lza.lv

 

Powered by Elxis - Open Source CMS