Eiropas zinātnes sadarbības programmas COST domēna konference Rīgā 3.un 4.jūnijā

27-05-2013


Šī gada  3.-4.jūnijā Rīgā notiks COST programmas Biomedicīnas un molekulārās bioloģijas domēna komitejas sanāksme un ikgadējā akciju atskaites konference. Konferencē piedalīsies biomedicīnas un molekulārās bioloģijas nozaru pārstāvji no dažādām Eiropas Savienības valstīm, kā arī no Norvēģijas, Turcijas un Šveices.

COST ir zinātnes atbalsta programma, kas Eiropas līmenī veicina zinātnieku un pētnieku sadarbību dažādās zinātnes un tehnoloģijas attīstības jomās. Programmas mērķis ir atbalstīt pirms-konkurences pētniecību, kā arī pētījumus, kas risina aktuālas sabiedrības problēmas. Atšķirībā no daudzām citām Eiropas Savienības zinātnes atbalsta programmām COST pamatprincips ir atbalstīt pašu zinātnieku ierosinātās pētniecības tēmas. Finansiālais atbalsts tiek sniegts zinātnieku definētām tematiskajām akcijām visās zinātnes jomās, sākot no mežsaimniecības, koksnes produktu izstrādes, biomedicīnas, vides drošības, jaunu materiālu izstrādes un beidzot ar sociālo sabiedrības problēmu izpēti. COST programmas darbība ir organizēta deviņos zinātnes nozaru domēnos.

COST programmas Biomedicīnas un molekulārās bioloģijas domēna tematika aptver plašas Eiropas medicīnas zinātnes jomas, sākot no medicīnas bāzes zinātnēm un preklīniskās izpētes līdz klīniskajiem pētījumiem, lai iedzīvinātu „no laboratorijas uz klīniku" principus. Rīgā notiekošajā Biomedicīnas un molekulārās bioloģijas
domēna konferencē ziņojumus par zinātniskajiem sasniegumiem sniegs vairāk nekā 20 akciju priekšsēdētāji. Akciju tematika aptver dažādu saslimšanu molekulāro mehānismu un jaunu terapeitisko risinājumu pētījumus, skar dzīvnieku modeļu, signālceļu un ģenētikas jautājumus, kā arī jaunu modernās biomedicīnas tehnoloģiju izstrādes.

Konferences norises vieta: viesnīcas Radisson Blu Latvija konferenču centrs, Elizabetes iela 55, Rīga.

Konferences darba programma ir aplūkojama šeit.

Visi interesenti ir laipni aicināti piedalīties konferencē.

Papildus informācija par Biomedicīnas un molekulāro bioloģijas
domēnu un tā ietvaros īstenotajām akcijām: http://www.cost.eu/domains_actions/bmbs

Pēdējā atjaunošana 27-05-2013
Powered by Elxis - Open Source CMS