Pēc diskusijas ar politisko partiju pārstāvjiem par zinātnes attīstības jautājumiem

23-09-2014

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents O.Spārītis, 22.septembrī atklājot Latvijas zinātnieku un politisko partiju pārstāvju diskusiju par zinātnes attīstības jautājumiem, uzsvēra, ka šīs tikšanās iemesls ir satraukums par nenovērtēto zinātnes vietu sabiedrībā un tās nepilnīgi izmantoto potenciālu. O.Spārītis pauda bažas, vai šodien varam vērot valsts zinātnisko pētniecisko institūtu vienmērīgu attīstību un to organisku sazobi ar ražojošajām institūcijām, un aicināja klātesošo partiju pārstāvjus uz atklātu sarunu par zinātnes finansējumu un perspektīvām.

LZA prezidents O.Spārītis akcentēja problēmjautājumus, kā piemēru minot pašreizējo nepietiekamo sabalansētību zinātnes administrēšanā un zinātnisko institūtu darbības prognozēšanā, jauno zinātnieku apgādē ar darba vietām, kā arī uzņēmējdarbības attīstīšanu, izmantojot inovatīvas tehnoloģijas un idejas, kas veicinātu ekonomikas attīstību. 

Noslēgumā O.Spārītis izteica vēlējumu, lai zinātniekiem Latvijā, pateicoties sava vārda, pārliecības, sirds un prestiža spēkam, būtu arī liels rezonanses spēks visā sabiedrībā, kā arī pauda aicinājumu politiķiem un valsts pārvaldes pārstāvjiem zinātnes jautājumu apspriešanu un lēmumu pieņemšanu neatstāt bez pašu zinātnieku dalības, tādējādi sekmējot zinātnes komunikāciju, kas līdz šim nav bijusi apmierinoša.

Diskusijā piedalījās Ina Druviete („Vienotība"), Mareks Zeltiņš („Vienoti Latvijai!"), Ritvars Jansons („Visu Latvijai!/Tēvzemei un Brīvībai-LNNK), Ivars Zariņš („Saskaņa"), Jānis Vucāns („Zaļo un Zemnieku savienība") un Inguna Sudraba („No sirds Latvijai!").


Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 6782115

Powered by Elxis - Open Source CMS