Konference meža nozares izaicinājumu un iespēju aktualizēšanai

15-09-2016

Lai precīzāk iezīmētu potenciālo Latvijas meža nozares attīstības ceļu un gūtu jaunas idejas, 28. septembrī Rīgā notiks starptautiska meža nozares konference „Meža nozare bioekonomikai: iespējas un izaicinājumi klimata pārmaiņu gadsimtā".

Starptautiskajā konferencē ar jaunākajām saimniekošanas tendencēm meža nozarē dalīsies augsta līmeņa eksperti no mežu lielvalstīm - Zviedrijas un Somijas, savu pieredzi un secinājumus analizēs arī atzīti nozares speciālisti no Igaunijas un Latvijas. Kā ārvalstu, tā vietējie eksperti ieskicēs mežsaimniecības sektora iespējas ilgtspējīgas tautsaimniecības attīstībai, uzsverot nepieciešamību pēc efektīvas zemes izmantošanas. Vienlaikus tiks analizēta un modelēta koksnes pārstrādes un pielietojuma jaunākā pieredze, īpaši izceļot pasaulē renesansi piedzīvojošo moderno koksnes būvniecību.

Par to, ar kādām iespējām un izaicinājumiem turpmākajos gados nāksies saskarties mežu nozarei, konferencē iepazīstinās Somijas Lauksaimniecības un mežsaimniecības ministrijas, Zviedrijas Uzņēmējdarbības un inovāciju ministrijas, Eiropas Meža institūta Ziemeļeiropas reģionālā biroja pārstāvji un citi eksperti. Savukārt savu redzējumu par mūsdienu mežsaimniecību sniegs mežzinātnes institūts „Silava", Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte, bet pieredzē par darbošanos globālajā meža nozares tirgū dalīsies AS „Latvijas finieris".

Starptautisko konferencei „Meža nozare bioekonomikai: iespējas un izaicinājumi klimata pārmaiņu gadsimtā" Rīgā organizē biedrība „Zaļās mājas" ar Meža attīstības fonda un Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā atbalstu.


Papildu informācija:
http://zalasmajas.lv/
Kristaps Ceplis
Biedrība „Zaļās mājas"
Tel.: 25908122
E-pasts:

Powered by Elxis - Open Source CMS