VPP EKOSOC-LV

Valsts pētījumu programma

5.2.1. „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai –
jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai
(EKOSOC-LV)”

Programmas vadītāja – LZA akadēmiķe, LLU profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža


Video


Par programmu

Programmas logo

Programmas
aktivitātes

Programmas konferences

Programmas
forumi


Pasaules vides dienas ietvaros tika ziņots par Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV 5.2.3. projekta aktualitātēm

15-06-2015

2015. gada 5. jūnijā tika svinēta Pasaules vides dienas  43. gadadiena, un tās devīze ir "7 biljoni sapņu. Viena planēta. Patērē, rūpējoties par zemi" ("Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care"). ES Konstitūcijā vides aizsardzība ir noteikta par prioritāti, un Eiropas Savienībā vides jomā ir izvirzīti vairāki mērķi: saglabāt, aizsargāt un uzlabot vides kvalitāti, aizsargāt cilvēku veselību, apdomīgi un racionāli izmantot dabas resursus un starptautiskajā līmenī veicināt pasākumus reģionu vai pasaules mēroga vides problēmu novēršanai.

Pēdējā atjaunošana 15-06-2015
Lasīt tālāk...

Pētnieki izzina Ķemeru nacionālā parka dabas un kultūras resursu izmantošanu vietas saimnieciskā attīstībā

15-06-2015

Šā gada 9. un 10. jūnijā pētnieku grupa no Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta (HESPI) un Latvijas Lauksaimniecības universitātes, kas piedalās Valsts pētījumu programmā EKOSOC-LV 5.2.8. projektā „Kultūrvides attīstības, vides daudzveidības saglabāšanas un urbanizācijas procesi Latvijas līdzsvarotas attīstības kontekstā", devās izziņas ekspedīcijā uz Ķemeru nacionālo parku, lai tiktos un intervētu pārstāvjus no Ķemeru nacionālā parka administrācijas, Engures novada domes, pakalpojumu sniedzējus un arī produkcijas ražotājus šajā teritorijā.

Pēdējā atjaunošana 15-06-2015
Lasīt tālāk...

Notikusi fokusgrupas diskusija par sociālās inovācijas procesiem Latvijā

11-06-2015

20.maijā RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātē Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV 5.2.7. projekta „Sabiedrības iesaiste sociālās inovācijas procesos Latvijas ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai" ietvaros tika organizēta fokusgrupas diskusija par sociālās inovācijas procesiem Latvijā.

Informācija par fokusgrupas diskusijas norisi un rezultātiem pieejama šeit


Pēdējā atjaunošana 11-06-2015

Daugavpils pilsētas 740. gadu jubilejas konferences ietvaros tika prezentēti EKOSOC-LV 5.2.3. projekta starprezultāti

10-06-2015

Daugavpils pilsētas 740. gadu jubilejas ietvaros 2015. gada 3. jūnijā Daugavpils Universitātē sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi tika rīkota konference „Daugavpils laiku lokos". Tās mērķis bija iepazīstināt pilsētas iedzīvotājus un viesus ar pētījumiem, kas veikti par Daugavpili un Daugavpilī dažādās zinātņu jomās.

Pēdējā atjaunošana 10-06-2015
Lasīt tālāk...

EKOSOC-LV 5.2.3. projekta pētnieki piedalās starptautiskā konferencē Kauņā

8-06-2015

EKOSOC-LV 5.2.3. projekta „Latvijas lauku un reģionālās attīstības procesi un iespējas zināšanu ekonomikas kontekstā" (vadītāja - akadēmiķe B.Rivža) pētnieki Ieva Krūmiņa un Gatis Krūmiņš (ziņojumu un rakstu līdzautore Sarmīte Rozentāle) no Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta 2015.gada 6.-8. maijā piedalījās starptautiskā zinātniskā konferencē "ICEM 2015: International Scientific Conference Economics and Management" Kauņā, Lietuvā, kur uzstājās ar ziņojumiem "Vidzeme Region of Latvia: Knowledge Management in Micro Enterprises" un "Preconditions for regional economic growth at the district level in Vidzeme, Latvia ". Publikācijas ir iekļautas SCOPUS datu bāzē.

Pēdējā atjaunošana 8-06-2015
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS