7.maijs, 9 (551)

Sveicam jubilārus!

3-05-2018

1. maijā - LZA korespondētājlocekli Maiju RUKLIŠU!
3. maijā - LZA īsteno locekli Maiju DAMBROVU!
3. maijā - LZA korespondētājlocekli Gunitu ZARIŅU!
4. maijā - LZA goda doktoru Pauli LAZDU!
15. maijā - LZA korespondētājlocekli Uģi CĀBULI!
15. maijā - LZA goda doktoru Raulu ČILAČAVU!
26. maijā - LZA goda locekli Artu DUMPI!
27. mai jā - LZA īsteno locekli Raimondu VALTERU!
29. maijā - LZA īsteno locekli Inu DRUVIETI!
31. maijā - LZA īsteno locekli Viktoru IVBULI!
31. maijā - LZA īsteno locekli Pēteri ZVIDRIŅU!

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


IZDEVUMS "LATVIJA UN LATVIEŠI" UZSĀK CEĻU PIE LASĪTĀJIEM

3-05-2018

Latvijas Zinātņu akadēmija no tipogrāfijas saņēmusi VPP Letonika ietvaros sagatavoto akadēmisko rakstu krājumu divos sējumos "Latvija un latvieši", kas vienlaikus izdots latviešu un angļu valodās. Tas ir būtiski pārstrādāts, mainīts un papildināts izdevums līdzīgam krājumam, kas iznāca 2013. gadā tikai latviešu valodā.

Jaunā krājuma svinīgā atvēršana notiks 2018. gada 9. maijā Rīgas pilī, klātesot ne vien krājuma autoriem, bet arī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim un Latvijā akreditēto vēstniecību pārstāvjiem.

Akadēmisko rakstu krājuma "Latvija un latvieši" prezentācija plašākai publikai norisināsies 23. maijā Latvijas Zinātņu akadēmijā.

Zane Rozīte,
LZA Baltijas stratēģisko pētījumu centrs

Foto T. Jundzis


LATGALES FORUMS PREIĻOS PAR UZŅĒMĒJU UN PAŠVALDĪBU SADARBĪBU

3-05-2018

Preiļu kultūras centrā 2018. gada 17. aprīlī notika Latvijas Zinātņu akadēmijas un valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV, Preiļu novada domes, Latgales plānošanas reģiona un Latvijas Pašvaldību savienības organizētais forums "Uzņēmēju un pašvaldību sadarbība reģiona viedai attīstībai". Forumu atklāja Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda, Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne un LZA prezidents akadēmiķis Ojārs Spārītis.

Lasīt tālāk...

SVEICIENS LATVIJAS REPUBLIKAS NEATKARĪBAS ATJAUNOŠANAS DIENĀ!

3-05-2018

1990. gada 4. maijā bruņojušies ar lielu politisko un cilvēcisko drosmi, kā arī milzīgu sabiedrības atbalstu Latvijas PSR Augstākās Padomes deputāti nobalsoja par deklarācijas "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu" pieņemšanu. Deklarācijā, klasificējot PSRS agresiju 1940. gadā kā starptautisku noziegumu un Latvijas Republikas iekļaušanu Padomju Savienībā no starptautisko tiesību viedokļa kā spēkā neesošu, uzsvērts, ka 1922. gada 15. februārī pieņemtā Latvijas Republikas Satversme de jure joprojām ir spēkā un "Latvijas Republika joprojām de jure pastāv kā starptautisko tiesību subjekts, ko atzīst vairāk nekā 50 pasaules valstis". Ar šo deklarāciju tika atjaunota Latvijas Republikas Satversmes darbība Latvijas teritorijā un valsts oficiālais nosaukums - Latvijas Republika, saīsināti - Latvija, kā arī noteikts pārejas periods līdz Latvijas Republikas Saeimas sasaukšanai.

Nu jau vēsturnieku pētījumos un vēstures mācības grāmatās lasāms par to, cik sarežģīts bija laiks līdz 1991. gada 21. augustam, kad tika pieņemts Konstitucionālais likums "Par Latvijas Republikas valstisko statusu". 4. maija deklarācija bija viens no nozīmīgākajiem soļiem ceļā uz to.


LZS BIEDRU IEVĒRĪBAI!

3-05-2018

Latvijas Zinātnieku savienības 9. kongress notiks 2018. gada 16. maijā plkst 14.00 LZA Augstceltnē Akadēmijas laukumā 1, 3. stāvā Portretu zālē.

Reģistrācija no plkst. 13.00

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 10
Powered by Elxis - Open Source CMS