Medijiem

Latvijas Zinātņu akadēmija paziņo par sadarbības pārtraukšanu ar SIA "Rīgas koncertzāle"

29-07-2015

Šodien, 29. jūlijā Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Valde atkārtoti izskatīja LZA un SIA "Rīgas koncertzāle" telpu nomas līguma nosacījumu izpildi. LZA Valdes  sēdē tika izvērtēta akadēmijas grāmatvedības sniegtā informācija par sistemātiskiem telpu nomas līguma pārkāpumiem,  SIA "Rīgas koncertzāle" nemaksājot telpu nomas maksu.

Lasīt tālāk...

LZA aicina uz diskusiju "Par prezidenta institūciju Latvijā"

11-03-2015

17. martā plkst. 15.00 Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Sēžu zālē notiks diskusija "Par prezidenta institūciju Latvijā". Diskusiju, ko rosinājuši Latvijas Republikas Saeimas deputāti no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" -  "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, organizē LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa.

Lasīt tālāk...

LZA aicina medijus kļūt par pastāvīgiem sabiedrotajiem dialogā ar sabiedrību, valsts un izpildvaras pārstāvjiem

16-01-2015

Šonedēļ Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) notika akadēmijas un nacionālo mediju pārstāvju pirmā šī gada tikšanās, kuras laikā tika pārrunāti aktuālie jautājumi Latvijas zinātnes un pētniecības jomā, tostarp problēmas zinātnes administrēšanā, finansējuma piešķiršanā u.c. Mediju pārstāvji tika iepazīstināti ar LZA 2015. gada pasākumu plānu, kā arī galvenajiem notikumiem zinātnes dzīvē, kā arī aicināti objektīvi un analītiski atspoguļot problēmjautājumus, tādējādi veicinot sabiedrības interesi un izpratni par tiem.

Lasīt tālāk...

LZA prezidenta O.Spārīša komentārs par plānoto Latvijas sadarbības ar Eiropas Kosmosa aģentūru atlikšanu

12-01-2015

Atsaucoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka Latvijas sadarbības īstenošanu ar Eiropas Kosmosa aģentūru pēc Izglītības un zinātnes ministrijas rosinājuma plānots atlikt uz trim gadiem, kā arī rīt, 13. janvārī Ministru kabinetā sēdē plānoto informatīvā ziņojuma "Par iespējām un veicamajām darbībām, lai nodrošinātu Latvijas dalības Eiropas Kosmosa aģentūras Eiropas sadarbības valsts statusā atlikšanu līdz 2018.gadam" izskatīšanu, un pievienojoties zinātnieku un speciālistu viedoklim (skat. papildu informāciju), Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents O.Spārītis uzsver:

Lasīt tālāk...

Latvijas zinātnes situācija šodien un nākotnē: ekspertu viedokļi

4-11-2014

3.novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā notika ekspertu diskusija par jautājumiem, kas skar Latvijas zinātnes situāciju šodien un nākotnē, kā arī pētniecības un inovāciju profilu. Diskusijas dalībnieku -  Innas Šteinbukas, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja, Sandas Liepiņas, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre un Eugene Eteris, Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors - prezentācijās tika atspoguļots Latvijas sniegums pētniecībā un inovācijās Eiropas Komisijas skatījumā, paredzamie ES struktūrfondu ieguldījumi izglītībā un zinātnē 2014.-2020. gadā, kā arī ES vīzija R&D jomā nākošajos 5 gados un tās salīdzinājums ar Latvijas prioritātēm, kā arī pašreizējās iespējas, kas Latvijai izmantojamas R&D jomas attīstībai.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS