Izstāde

10-09-2010
Pasakumi/Izstade_biomaksla.jpg 

No š.g. 10.septembra līdz 22.septembrim Latvijas Zinātņu akadēmijā trešā stāva foajē apskatāma biomākslas projekta “Labošanas darbu kolonijā. Ķermeņa rakstība” izstāde. 

Projekts tapis sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijas mākslas vēstures doktorantei, Latvijas Universitātes Filozofijas un Bioloģijas fakultātes doktorantiem ar vairākiem neatkarīgiem māksliniekiem un ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Biomākslas projekts “Labošanas darbu kolonijā. Ķermeņa rakstība” ir pirmais starpdisciplinārais biotehnoloģiju un mākslas projekts, kas tiek realizēts Latvijā. Par konceptuālo pamatu izmantojot Franka Kafkas 1923. gadā uzrakstīto stāstu “Labošanas darbu kolonijā”, projektā tiek pētīts kā ar biotehnoloģiju palīdzību var fiziski realizēt šīs savulaik uz papīra iztēlotās ainas, kā iegūtais rezultāts izmaina paša teksta izpratni un kā mainās skatījums un dzīvību, ķermeniskumu un cilvēka rīcības robežām.

Izstāde būs apskatāma darbadienās, izņemot pirmdienas, un sestdienās no plkst.10.00 līdz 17.00.

Izstādes ietvaros 10.,11.,15.,17.,21.un 22.septembrī no 15:00 – 17:00 Latvijas Zinātņu akadēmijas Mazajā zālē notiks publiskās lekcijas, kurās tiks aplūkoti jautājumi par bio-mākslas filozofiskajiem un ētiskajiem aspektiem, sniegts ieskats projektā „Labošanas darbu kolonijā. Ķermeniskā rakstība” veiktajos molekulārās bioloģijas eksperimentos, kā arī sniegts F.Kafkas stāsta vēsturiskais konteksts, īpašu vērību pievēršot diskusijai par rakstību. Lektori: Mg.filz. Ainārs Kamoliņš un Mg. biol. Jānis Liepiņš

Izstādes apmeklējumi un dalība lekcijās – bez maksas.

Kontaktinformācija:

www.lza.lv/zinatniekunakts

Pēdējā atjaunošana 10-09-2010
Powered by Elxis - Open Source CMS