Nozīmīga koksnes zinātnes konference Rīgā

20-09-2010

No 19. līdz 21. septembrim Rīgā viesnīcā Radisson Blue hotel Latvija notiek 5.Eiropas Koksnes modifikācijas konference (angliski: The Fifth Europena Conference on Wood Modification ECWM5). Konferenci uzticēts rīkot LV Koksnes ķīmijas institūtam.

Koksnes modifikācija ir ne tikai pēdējos gados intensīvi pētīts, bet arī rūpnieciskos mērogos realizēts paņēmiens koksnes materiālu ekspluatācijas īpašību uzlabošanai. Pirmā konference par koksnes modifikācijas jautājumiem notika 2003.gadā Gentē (Beļģija). Šogad pirmo reizi šāda konference notiek Eiropas austrumu pusē – Rīgā. Konferences iniciatori ir ievērojami Eiropas koksnes zinātnieki sadarbībā ar pasaules vadošajām koksnes pārstrādes kompānijām. Tagad šīs konferences noteikti kļuvušas par vadošo pasākumu visu globālo koksnes modifikācijas tehnoloģiju jomā. Šis forums dod iespēju pētniecības iestāžu un uzņēmumu pārstāvjiem uzzināt par jaunākajiem sasniegumiem šajā strauji progresējošā nozarē. Tās galvenais mērķis – sekmēt koksnes modifikācijas tehnoloģiju attīstību, tuvinot zinātniekus un ražotājus, un iesaistīt koksnes materiālu pētniecībā jaunus cilvēkus.

5.Eiropas Koksnes modifikācijas konferencē tiks diskutēti jautājumi par dažādām modifikācijas tehnoloģijām, produktu testa metodēm un standartiem, vides un komercializācijas aspektiem. Tā dos iespēju kompānijām demonstrēt savas jaunās tehnoloģijas un produktus starptautiskai auditorijai.

Pateicoties ES 7.Ietvarprogrammas finansējumam, ko saņem Latvijas Valsts Koksnes ķīmijas institūta projekts „Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūta pētniecības potenciāla integrācija Eiropas pētniecības vidē” (WOOD-NET), un sponsoru atbalstam, Rīgā ieradīses vairāk kā 120 dalībnieki 29 valstīm, ne tikai no Eiropas, bet arī no ASV, Kanādas, Meksikas, Venecuēlas, Japānas, Austrālijas. Pēc stingras starptautisko ekspertu atlases, konferences programmā ietverti 30 mutiskie un 29 stendu ziņojumi. Latvija tiks pārstāvēta ar LV KĶI un LLU pētnieku ziņojumiem. Līdzās tādām plaši pazīstamām ārzemju kompānijām kā „Accoya”, Arch Timber Protection, WTT, „Kebony”, interesi par koksnes modifikācijas tehnoloģijām ar dalību konferencē apliecinājuši Latvijas uzņēmumi „Dores”, „Latvijas Finieris”, „Ekju”, kas liecina par Latvijas ražotāju pastiprinātu interesi kļūt par produktu, nevis izejvielu piegādātājiem pasaules tirgū.

Konferences organizācijas komitejas priekšsēdētājs
Bruno Andersons, tel. 67552554; 29472010

Pēdējā atjaunošana 20-09-2010
Powered by Elxis - Open Source CMS