Eiropas Zinātnes padomes darba sanāksme Rīgā 2011.gada 19., 20. un 21.oktobrī

19-10-2011


Šī gada 19.oktobrī Rīgā uz savu 32.plenārsēdi ierodas Eiropas Zinātnes padome (European Research Council).

Eiropas Zinātnes padome ir Eiropas Savienības institūcija, kas tika izveidota 2007.gadā ar mērķi veicināt augsta līmeņa zinātniskos pētījumus Eiropā, piešķirot tiem finansējumu konkursa kārtībā, un sekmēt zinātnes attīstību visās pētniecības jomās, pamatojoties uz zinātnisko izcilību.

Eiropas Zinātnes padome ar savu darbību papildina citus Eiropas atbalsta instrumentus zinātnei un pētniecībai Eiropā, tādus kā 7.Ietvara programma, Eurostars programma, Eiropas kopējās tehnoloģiju ierosmes un citus.

Eiropas Zinātnes padomes izmantotā „augšupejošā” (bottom up) pieeja zinātnisko pētījumu atbalstam ļauj pašiem zinātniekiem, neatkarīgi no to izcelsmes, radīt jaunas iespējas un virzienus jebkurā pētniecības jomā. Šī pieeja nodrošina elastīgu resursu un līdzekļu piesaisti jauniem un daudzsološiem pētījumiem. Vienīgais kritērijs ir to zinātniskā ekselence un zinātnisko pētījumu novitāte. Eiropas Zinātnes padomes mērķis ir ne tikai noteikt un atbalstīt labākās idejas, bet arī saglabāt un nodrošināt Eiropas zinātnes augsto statusu, tai skaitā piesaistot jaunus talantus no ārzemēm.

Eiropas Zinātnes padome piešķir atbalstu pētījumiem gan pieredzes bagātiem zinātniekiem, kā arī jaunajiem zinātniekiem, kas tikai sāk veidot savu zinātnisko grupu. Šo atbalsta programmu īstenošanai katru gadu tiek izsludināti projektu konkursi, kuru kopējais budžets pārsniedz 1 500 miljonus EUR.

Eiropas Zinātnes padomes sēde Rīgā iesākas ar dažādu tās darba grupu un komisiju darbu Latvijas Universitātē. 20.un 21.oktobrī notiek Eiropas Zinātnes padomes plenārsēde. Pēc tās 21.oktobrī plkst.14.00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā notiks informatīvs seminārs, kurā Latvijas zinātnieki varēs uzzināt sīkāk par Eiropas Zinātnes padomes darbības mērķiem, dotajām iespējām piesaistīt finansējumu zinātnisko pētījumu veikšanai un tikties diskusijā ar Eiropas Zinātnes padomes locekļiem.

Sīkākai informācijai:

Dr.Maija Bundule

Eiropas Programmu centra vadītāja
Latvijas Zinātņu akadēmija
Tel. +371 26514481
E-pasts:

Eiropas Zinātnes padomes mājas lapa: http://www.erc.eurpoa.eu/

Pēdējā atjaunošana 19-10-2011
Powered by Elxis - Open Source CMS