Globālās klimata izmaiņas- novērojumi un paredzējumi

11-05-2012

Pasakumi/Image96.JPG 

Otrdien, 15.maijā plkst. 18:00
Eiropas Savienības mājā Sarunu istabā
Aspazijas bulvārī 28, Rīgā

”Globālās klimata izmaiņas- novērojumi un paredzējumi”

Kafejnīcas vakara sarunu temats būs veltīts dabā notiekošajām klimata izmaiņām un to ietekmei uz bioloģisko daudzveidību.

Klimats uz Zemes ir mainījies, mainās un mainīsies arī turpmāk. Pašlaik, kad dzīvojam starp diviem ledus laikmetiem, plūdi, vētras un sausums ir kļuvuši par mūsu ikdienas ziņu vēstījumiem. Klimata pētījumi  pagātnē rāda, ka arī tad ir bijuši mainīgi globālas sasilšanas un globāla aukstuma periodi. Klimata pārmaiņas bijušas gan straujākas, gan lēnākas, taču vienmēr saistītas ar dabā notiekošajiem procesiem. Aktuāls kļūst jautājums, cik lielā mērā šīs pārmaiņas ir ietekmējusi cilvēka  darbība un kā šī pārmaiņas ietekmē apkārtējo vidi un cilvēka dzīvi. Zinātnieki, kā nozīmīgākās klimata pārmaiņu tiešās izpausmes Baltijas jūras reģionā prognozē jūras līmeņa paaugstināšanos, siltākas un īsākas ziemas, biežākas un intensīvākas vētras.

Par globālo sasilšanu, klimata izmaiņu ietekme uz dabu, dabas parādībām, jūras līmeņa izmaiņām un cilvēka veselību, par šiem un citiem jautājumiem stāstīs un atbildēs uz jautājumiem Zinātnes kafejnīcas eksperti: Māris Kļaviņš (prezentācija), Gunta Spriņģe (prezentācija), Agrita Briede (prezentācijaun Jānis Lapinskis (prezentācija) Latvijas Universitātes pasniedzēji un zinātnieki.

Pasākumu, kā vienmēr, vadīs Juris Šteinbergs - zinātnieks un populāra TV raidījumu seja.

Zinātnes kafejnīcas mērķis ir neformālā vidē pie kafijas tases raisīt brīvu diskusiju par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru gan skolotājam, skolēnam, studentam, ierēdnim, bibliotekāram, gan uzņēmējam un pensionāram interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu, šoreiz par globālo sasilšanu un klimata izmaiņām.

Klimata izmaiņas… Vai tiešām .... ? Vai tās mūs baida?

Zinātnes kafejnīcas mērķis ir neformālā vidē pie kafijas tases raisīt brīvu diskusiju par aktuāliem un sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Šī ir lieliska iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem, uzdot sev interesējošus jautājumus un noskaidrot līdz šim neizprasto kādā konkrētā zinātnes jomā, kas šajā reizē ir vides zinātne. Klimata izmaiņas… Vai tas ir nopietni ? Vai tās mūs baida?   

Nāc un uzzini vairāk!

Maiju Bunduli
tālr.67227790, mob.tel.26514481
e-pasts:


Pasakumi/LZA_logo1.jpg Pasakumi/EP_Latvija.gif Pasakumi/EK_Latvija.jpg


Iepriekšējie Zinātnes kafejnīcas pasākumi:

Kodolenerģija – nākotnes enerģija

Vai gēni nosaka visu

Kā un kāpēc novecojam

Visuma uzbūves meklējumos

Ģenētiski modificēta pārtika: panaceja vai inde?

Kas ir personalizētā medicīna

Ūdensmotors jeb ūdeņradis kā alternatīvās enerģijas avots

Ko stāsta cilvēka gēni – Latvijas iedzīvotāju genoma programma

Sintētiskā bioloģija – vai problēmu risinājums?

Kā saule un vējš var strādāt mūsu labā

Plastmasa un bioplastmasa – sadarbība vai karš

Pēdējā atjaunošana 18-05-2012
Powered by Elxis - Open Source CMS