Cicerona balvas 2012 laureāti

23-11-2012
Pasakumi/cicerons_logo_2012-01_300px.jpg Turpinot tradīciju, Latvijas Zinātņu akadēmijas 3.stāva zālē otrdien 27.11.2012. pl.14.30 – 16 tiks pasniegtas sabiedrības cieņas balvas „Cicerons”.  

Starptautiskās politikas kategorijā Cicerona balva šogad piešķirta Hilarijai Klintonei par daudzpusīga atbalsta sekmēšanu Latvijai, tostarp izglītības projektos, par spēju kompetenti diskutēt  ar dažādu Latvijas sabiedrības grupu pārstāvjiem. Bils Klintons balvu saņems par personisku ieguldījumu Latvijas virzībā uz NATO. „Biju līdzās ASV prezidentam, kad viņš telefonsarunā ar Borisu Jeļcinu stingri un argumentēti norādīja uz nekavējošu padomju karaspēka izvešanu no Latvijas, kā arī Skrundas lokatora nojaukšanu. Tā bija vēsturiska runa,” atceras Cicerona balvas žūrijas pārstāvis, bijušais vēstnieks ASV Ojārs Kalniņš.

Cicerona balvu kopš 1999.gada Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām un Latvijas Universitāti pasniedz politiķiem, zinātniekiem un publicistikas praktiķiem par veiksmīgu sabiedrības uzrunu, sociālās saliedēšanas ideju paušanu lokālā, nacionālā un starptautiskā mērogā. Šoreiz balva piešķirta arī žurnālistei Inai Strazdiņai.

„Izglītības jomas sasniegumi bija galvenais šī gada laureātu izvirzīšanas vadmotīvs nacionālajā mērogā. Tādēļ Cicerona balva nonāk pie RTU iepriekšējā rektora Ivara Knēta un mākslas zinātnieces Valentīnas Freimanes. Viņu audzēkņi guvuši ievērojamus panākumus ne tikai Latvijā, bet arī tālu ārpus tās. Izglītības un kultūras dzīve ir bijusi prioritāte arī Ikšķiles novadā, tādēļ Cicerona Goda nosaukums – domes vadītājam Indulim Trapiņam, ” uzsver žūrijas priekšsēdētājs Jānis Stradiņš.

Cicerona balvas līdz šim ir saņēmuši gan ārvalstu prezidenti un vēstnieki, kuri veicinājuši Latvijas iespējas pasaulē, gan spilgti mūsu pārstāvji, kuri godam nesuši Latvijas vārdu, piemēram, Vaira Vīķe – Freiberga, Andris Piebalgs u.c. Iepriekšējo gadu laureāti – Saeimas deputāti, kultūras un izglītības sistēmas pārstāvji būs dalībnieki ceremonijas ietvaros notiekošajā Cicerona simpozijā „Izglītība. Nauda. Bagātība?”. Klātbūtni tajā ir apstiprinājuši – Solvita Āboltiņa, Žanete Jaunzeme-Grende, Jānis Siliņš, Artūrs Maskats, ASV vēstniecības vadība un daudzi citi.

Žurnālistiem būs iespēja intervēt balvas saņēmējus īsi pirms ceremonijas.

Papildinformācija:


Tel.29469999

Pēdējā atjaunošana 23-11-2012
Powered by Elxis - Open Source CMS