Aicinām uz "Gada balvas zinātnē 2016" svinīgo apbalvošanas ceremoniju!

2-02-2017

Š.g. 14. februārī plkst. 16:00 aicinām uz Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) un Zinātnes fonda rīkoto "Gada balvas zinātnē 2016" svinīgo apbalvošanas ceremoniju, kurā tiks godināti aizvadītā gada nozīmīgāko zinātnes sasniegumu autori un autoru kolektīvi! Apbalvošanas ceremonija norisināsies Rīgas Motormuzejā, S.Eizenšteina ielā 6.

Latvijas Zinātņu akadēmija, izvērtējot vairāk nekā 50 iesniegtos priekšlikumus dažādās zinātņu nozarēs, ir nosaukusi vienpadsmit nozīmīgākos sasniegumus Latvijas zinātnē 2016. gadā, kā arī sešus projektus, kuri saņems LZA atzinības rakstus.

"Latvijas zinātnieki aizvadītajā gadā ir noslēguši vairākus apjomīgus pētījumus, kas sniedz būtisku pienesumu ne tikai zinātnes attīstībā, bet dod arī pievienoto vērtību dažādām tautsaimniecības nozarēm, jo vairāki no projektiem tapuši sadarbībā ar uzņēmumiem un atsevišķi no tiem jau darbojas dzīvē, atvieglojot ikdienas darbu uzņēmumiem," atzīst Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents un Zinātnes fonda valdes loceklis Ojārs Spārītis.

Gada balva par nozīmīgākajiem sasniegumiem zinātnē tiek pasniegta kopš 2002. gada. Tai savus sasniegumus var pieteikt universitātes, institūti, zinātniskie centri, kā arī LZA locekļi. Pieteikumus sākotnēji vērtē LZA zinātņu nodaļas, bet pēc tam vairākās kārtās - LZA prezidijs, kas arī izveido galīgo sarakstu.

"Gada balvas zinātnē 2016" svinīgo apbalvošanas ceremoniju organizē Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Zinātnes fondu. Apalvošanas ceremonijas ģenerālsponsors ir LNK Group.

Papildu informācija:

Ilze Stengrevica
LZA sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67223567
E-pasts:
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV
https://www.facebook.com/latvijaszinatnuakademija

Oskars Fīrmanis
Zinātnes fonda sabiedrisko attiecību konsultants
Mob. tālr.: 29660005
E-pasts:
https://www.facebook.com/ZinatnesFonds

Pēdējā atjaunošana 9-02-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS