Atklāj kolektīvo monogrāfiju "Latvijas zeme, daba, tauta, valsts"

8-03-2018

9. martā, plkst. 14.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Dabas mājā "Magnum" auditorijā notiks monogrāfijas "Latvija. Zeme, daba, tauta, valsts" atvēršanas svētki. Grāmatā ir viss par un ap Latviju un tā sniedz pēdējās jaunākās zinātniskās atziņas par Latvijas ģeoloģiju, ģeogrāfiju, dabu, sabiedrību, valsti un tās attīstību.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis ar atzinību vērtē Latvijas valsts simtgadei veltīto universālo izdevumu. "Augsti profesionāli veiktais apjomīgais darbs iepazīstina gan ierindas lasītāju, gan studējošos ar akadēmiskām zināšanām par mūsu zemes un vides resursiem. Kuru saprātīga apguve un tālredzīga izmantošana ir mūsu tautas kā valsti veidojošās sabiedrības pastāvēšanas nosacījums. Par ļoti zīmīgu un veiksmīgu uzskatu izraudzīto virsrakstu, kas vecākajai paaudzei asociēsies ar līdzīga rakstura izglītojoša, dabas, vides ģeogrāfijas, kā arī ekonomiskajos un sociālajos jautājumos centrētā starpkaru izdevuma nosaukumu. Pirms 80 gadiem sarakstītais vairāksējumu izdevums bija sava laika zinātnes spogulis, tāpat kā mūsdienu izdevums apliecina mūsu akadēmiski izglītoto speciālistu erudīciju un kvalifikāciju".

Monogrāfijas sagatavošanā piesaistīti Latvijas vadošie ģeogrāfijas, vides un ekoloģijas speciālisti. Autoru kolektīvu veido vairāk nekā 60 Latvijā vadošie zinātnieki ģeoloģijā, ekoloģijā, ģeogrāfijā un vides zinātnē. Monogrāfijai ir četri zinātniskie redaktori - Latvijas Universitātes profesori Oļģerts Nikodemus, Māris Kļaviņš, Vitālijs Zelčs un Zaiga Krišjāne.

Informācija: Svinīgi atklās Latvijas Universitātes monogrāfiju "Latvija. Zeme, daba, tauta, valsts" (06.03.2018.)

Vairāk skat. mājaslapā http://zemedabatauta.lu.lv/

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV1050
e-pasts:
tālrunis: +371 67223567
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV
https://www.facebook.com/latvijaszinatnuakademija

Pēdējā atjaunošana 8-03-2018
Powered by Elxis - Open Source CMS