Latvijas Zinātņu akadēmijas Eiropas politikas pētījumu institūts rīko apaļā galda diskusiju "Stāvoklis un aktualitātes Eiropas Savienībā"

21-09-2018

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Eiropas politikas pētījumu institūts (EPPI) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā šā gada 25. septembrī rīko diskusiju forumu "Stāvoklis un aktualitātes Eiropas Savienībā". Diskusija notiks ES mājā no plkst. 10.00 līdz 13.00 (ierašanās no plkst. 9.30).

Diskusiju forums tiek rīkots neilgi pēc Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera gadskārtējās uzrunas Eiropas Parlamentā par stāvokli Savienībā ar mērķi stimulēt debates Latvijā par Eiropas Savienības aktualitātēm, vērtībām un jaunākajiem politikas priekšlikumiem. Diskusijas fokusā būs Latvijas prioritātes ES dienaskārtībā aktuālos jautājumos t.sk. attiecībā uz EK jaunākajiem priekšlikumiem ekonomikas, ārpolitikas, drošības un migrācijas politiku jomās. Ņemot vērā strauji tuvojošās Saeimas vēlēšanas š.g. 6. oktobrī, kā arī 2019. gada 25. maijā paredzētās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, foruma mērķis ir vienlaikus vērst sabiedrības uzmanību uz mūsu visu izvēles nopietnību Eiropas Savienībā nākotnē sagaidāmo izmaiņu kontekstā. Runāsim par Latvijas lomu ES politikas virzībā un politiķu atbildību šajos procesos.  

Diskusijā piedalīsies 25 līdz 30 eksperti, galvenokārt Latvijas akadēmiskās vides un NVO pārstāvji un viedokļu līderi. Savu interesi un piekrišanu piedalīties diskusijā jau ir izteikuši LR Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, domnīcas "Providus" direktore Iveta Kažoka, biedrības "Eiropas Kustība Latvijā" prezidents Andris Gobiņš, Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, Latvijas Universitātes (LU) rektora vietniece Signe Bāliņa, LU Biznesa vadības un ekonomikas fakultātes dekāns Gundars Bērziņš, LU profesore Žaneta Ozoliņa, kā arī LR Ārlietu ministrijas pārstāvji u.c. eksperti. Diskusiju vadīs LZA akadēmiķe un EPPI padomes priekšsēdētāja, LU profesore Inna Šteinbuka.

Visiem interesentiem būs iespēja diskusijai sekot līdzi arī tiešsaistē ES mājas tīmekļa vietnē.

Par LZA EPPI

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Eiropas politikas pētījumu institūts (EPPI) ir izveidots 2017. gada 6. jūnijā. EPPI par savas darbības mērķi ir izvirzījis sekmēt uz faktiem balstītu, padziļinātu ES procesu analīzi un informētību par Eiropas Savienību Latvijā. Institūta akadēmisko interešu diapazonā ir gan Eiropai, gan Latvijai aktuālie ekonomiskie, politiskie, socioloģiskie un kultūras procesi, to mijiedarbība, attīstība un ietekme. Tā darbība ir vērsta uz Eiropas integrācijas starpdisciplināru izpēti, īstenojot sabiedrībai aktuālus pētniecības projektus un diskusijas.


Zane Zeibote
LZA EPPI pētniece
E-pasts:
Tel. 29417214

Powered by Elxis - Open Source CMS