Baltijas zinātnieces aicinātas pieteikties ikgadējai L`ORÉAL Baltic programmai "Sievietēm zinātnē"

27-01-2020

Pasaulei ir nepieciešama zinātne,
Zinātnei ir nepieciešamas sievietes,
Jo sievietes zinātnē spēj mainīt pasauli.

2020. gada 27. janvārī Baltijas valstīs ir atklāta pieteikšanās prestižajai L`ORÉAL Baltic programmai Sievietēm zinātnē. Septiņas Baltijas zinātnieces katra saņems 6 000 eiro balvu par savu ieguldījumu zinātnē. Papildus viena dalībniece no katras valsts tiks nominēta prestižajai, starptautiski atzītajai L' Oréal-UNESCO For Women in Science International Rising Talents programmai.

"Zinātnē ir nepieciešams aizvien vairāk jaunu pētnieku un spējīgu līderu, tādēļ jāattīsta programmas, kas veicina zinātnieku profesionālo pilnveidošanos, un palīdz sasniegt jaunus mērķus, radot pievienoto vērtību gan zinātnei, gan sabiedrībai kopumā," uzsver UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.

Baltijas zinātnieces ir aicinātas pieteikties Sievietēm zinātnē programmai no 2020. gada 27. janvāra līdz 6. martam, aizpildot pieteikuma anketu projekta Sievietēm zinātnē (For Women In Science) mājaslapā www.forwomeninscience.com.

Par pētījuma veikšanu dzīvības, vides zinātņu, fizikas un inženierzinātnes jomā Latvijā tiks piešķirta viena balva zinātniecei ar doktora grādu līdz 40 gadiem, bet divas balvas saņems doktorantes līdz 33 gadu vecumam. Visus pieteikumus izvērtēs žūrijas komisija, kuras priekšsēdētājs ir akadēmiķis Ivars Kalviņš.

Kopš 2005. gada, kad L' ORÉAL Baltic programma tika ieviesta Latvijā, atzinību par savu ieguldījumu zinātnes jomā ir saņēmušas 45 zinātnieces no Latvijas, bet kopš 2016. gada, kad programma tika paplašināta visā Baltijas reģionā, par darbu zinātnes jomā ir apbalvotas četras zinātnieces no Lietuvas un četras no Igaunijas.

Pērn trīs Latvijas zinātnieces katra saņēma 6 000 eiro vērto naudas balvu - Mg.sc.ing. Jana Vecstaudža par pētījumu materiālu zinātnes jomā, Mg.sc.ing. Laura Dembovska par darbu inženierzinātnēs un Dr.pharm. Marina Makrecka-Kūka par pētījumu farmācijas jomā.

L`ORÉAL Baltic programma Sievietēm zinātnē tiek īstenota sadarbībā ar trīs Baltijas valstu zinātņu akadēmijām un UNESCO Nacionālajām komisijām Latvijā, Igaunijā un Lietuvā. Programmas goda patronese ir Vaira Vīķe-Freiberga.

Šī ir vienīgā šāda veida atbalsta programma zinātniecēm Baltijas valstīs. Programma veicina Baltijas zinātnieču profesionālo attīstību, palīdzot sasniegt jaunus mērķus un vairot pienesumu gan zinātnei, gan sabiedrībai.

Starptautiskās programma Sievietēm zinātnē aizsākta 1998. gadā. Kopš tā laika L`ORÉAL un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) ir apņēmušās veicināt sieviešu skaitu, kuras darbojas zinātniskajā pētniecībā. Tādēļ pēdējo 22 gadu laikā L`ORÉAL un UNESCO programma Sievietēm zinātnē godina zinātnieces viņu galvenajos karjeras posmos, dodot nozīmīgu ieguldījumu zinātnes attīstībā, kā arī sekmējot dzimumu vienlīdzību zinātnes jomā.

Par L`ORÉAL  Poland & Baltics Hub

Jau vairāk nekā gadsimtu L`ORÉAL ir veltījis sevi vienam biznesam un vīzijai - piedāvāt  sievietēm un vīriešiem pasaulē labākos kosmētikas jaunumus, kas atspoguļojas kvalitātē, efektivitātē un drošībā. Īstenojot L`ORÉAL  grupas pamata misiju - nodrošināt skaistumu visiem un ikvienam, arī L`ORÉAL Poland pirms 26 gadiem to ir izvirzījusi par savu pamatmērķi, tāpēc kopš 2000. gada ar šādu mērķi strādā arī Latvijā un no 2003. gada Lietuvā un Igaunijā.

2017. gada martā, lai spētu vēl labāk apkalpot patērētājus un sadarboties ar klientiem, tika izveidots kopīgs uzņēmums L`ORÉAL  Poland & Baltics Hub, tādā veidā attīstot un pārveidojot skaistumkopšanas tirgu reģionā. Uzņēmuma galvenā mītne atrodas Varšavā, taču ofisi ir arī Rīgā, Tallinā un Viļņā, kur kopumā strādā 107 darbinieki.

L`ORÉAL Poland & Baltics Hub ir reģiona vadošā kompānija visās skaistumkopšanas un veselības aprūpes kategorijās. Tā piedāvā 24 unikālus un savstarpēji papildinošus preču zīmolu komplektus, kas atbilst ikkatra patērētāja vēlmēm, atbilstoši viņu ieradumiem un dzīvesveidam. Pateicoties biznesa partneru plašajai sadarbībai, uzņēmums ir pilnībā pielāgots vietējiem izplatīšanas nosacījumiem. Zīmoli tiek pārvaldīti sfērās, kuros katram ir plašākas zināšanas par konkrēto izplatīšanas kanālu: masu tirgu, universālveikali, aptiekas, frizētavas, firmas, mazumtirdzniecība un e-komercija.

Ja rodas jautājumi par pieteikumu procesu, aicinām rakstīt uz .

Karin Laar
Korporatīvās komunikācijas un mediju vadītāja Baltijas valstīs
L`ORÉAL Poland and Baltic HUB
E-pasts:
Projekta mājaslapa www.forwomeninscience.com
UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas mājaslapa www.unesco.lv


Mārcis Auziņš, Vija Kluša, Ivars Kalviņš (žūrijas komisijas priekšsēdētāji), Nīls Jūls, Vaira Vīķe-Freiberga un 2019. gada stipendijas "Sievietēm zinātnē" laureātes, 2019. gada 11. jūnijs, Latvijas Universitāte. J.Saliņa foto.

Powered by Elxis - Open Source CMS